top of page

Hur klär man sig inför skidresan?

För att få en så lyckad skidresa som möjligt är det viktigt att välja rätt utrustning. Det är viktigt att man tänker igenom alla lager man har på sig:


 

Underkläder:

Det viktigaste att tänka på är att skippa bomullsunderkläder. Bomull håller kvar fukt vilket leder till att man kan frysa även om man har ett bra underställ. Välj underkläder i syntet eller ull. 

karitraa ulla hipster
bergans fjellrapp boxer

Lager ett:

Det är det underställ du har närmst kroppen. Här kan du välja mellan syntet eller merinoull. Merinoullen är ett naturmaterial som håller sig fräscht lite längre än syntet. Syntetunderställen har bättre fukttransport än ullen. Om du vill ha något som är varmt välj ullen men om du vet att du svettas mycket välj ett underställ i syntetmaterial.

Lager två:

Det har du utanpå ditt underställ när det är lite kallare eller om man använder skaljacka. Välj en  underställsbyxa som slutar precis under knät så den inte kommer ner i pjäxan. Lager två finns i många olika material och tjocklekar beroende på hur kallt det är.

Lager tre:

Detta är ditt ytterplagg. Här finns allt från skal-, fodrade- och dunplagg. Skalplagg är bra till den som vill ha ett slitstark plagg att använda året runt. Dun- och fodrade plagg passar bra om man är frusen. 

karitraa åkle ls
spyder captain top
bergans hollvin lady jacket
bergans hollvin jacket
elevenate zermatt w
marmot freerider jacket
bottom of page